Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Μικρές απολαύσεις…


Υπάρχουν χιλιάδες στιγμές που είναι άξιες να αναγρα- φούνε σε αυτό εδώ το κείμενο.. όπως ο έρωτας και το τσιγάρο για πολλούς… μα εγώ θέλω να επικεντρωθώ σε μία για κάθε αίσθηση..

Έναν ήχο… ένα μικρό κρακ από ένα κουταλάκι που μόλις έχει αγγίξει μια σοκολατένια κρούστα. Ένας ήχος που διαδίδεται σαν κύμα από κάθε κρυφή στρώση σοκολάτας και πάλι ερχόμενος κατακλύζοντας κάθε νευρώνα, κάθε ανάμνηση από άγρια ένστικτα που ξυπνούν το αρπακτικό μέσα σου. Προσπαθείς με κάθε δυνατό τρόπο να νιώσεις σε κάθε τμήμα της γλώσσας σου αυτήν την κόλαση μα δεν μπορείς. Προσπαθείς. Μα δεν είναι αρκετό..

Ένα άγγιγμα… αχ εδώ μπορώ να γράφω με τις ώρες.. σειρές ατελείωτες..

Ένα άγγιγμα δύο δάχτυλα, ελαφρός λυγισμένα και παγωμένα στα κλειστά και ποθητά χείλη του εκλεκτού σου.. μια καυτή ανάσα να κάνει το άγγιγμα σου τόσο.. Σιωπή.. κανένας ήχος δεν μπορεί να χαλάσει αυτή την μαγική στιγμή, αυτό το απόλυτο χάδι…

Ένα άγγιγμα από το νερό που κυλάει από τον λαιμό σου, περνάει από το στήθος σου… μερικές στάλες που καταλήγουν στον αφαλό σου, προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο.. και μετά μια βαθυά εισπνοή..

Μια εικόνα.. ένα μπλε… ένα πορτοκαλί και λίγο σκοτάδι.. κύματα.. ένας ήλιο μισοκρυμμένος πίσω από τα σύννεφα.. και μια αγκαλιά..

Μια μυρωδιά… κάτι παιδικό.. κουρασμένος έτοιμος να παραδοθείς στον Μορφέα.. μια τελευταία εισπνοή και ένα αίσθημα μοναδικό.. μαμάς.. μια φρεσκοπλυμένη μαξιλαροθήκη είναι αρκετή για να νιώσεις ασφάλεια..

Κάθε άνθρωπος έχει την δικιά του μυρωδιά.. το ξέρεις;; το παρατήρησες ποτέ;; δες έναν άνθρωπο που αγαπάς με κλειστά μάτια.. αναγνώρισε τον από τις υπόλοιπες αισθήσεις σου.. Άφησε το μυαλό σου να ζωγραφίσει έναν καμβά που για χρώματα θα έχει μυρωδιές, χάδια, ήχους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου